Tarotoplæg - En praktisk guide til selvudvikling

Denne bog er baseret på Aleister Crowleys tarotkort og er en oplægsbog uden egentlige tydninger. Det betyder, at man som nybegynder skal gardere sig med en tydningsbog også. Forfatteren har i mange år arbejdet som professionel tarotlægger og har på baggrund af den viden om og kendskab, hun har til kortene, skrevet denne meget grundige oplægsbog.

Bogen starter med en generel indledning og en grundig instruktion i, hvordan man bedst bruger kortene i de forskellige oplæg. Ydermere er der også instruktion i, hvordan ens personlige kort, sjælskort, kreative kort, og årskort trækkes. Forfatteren berører også kort emnet etik, og hvordan man trækker kort. Bogen er bygget op omkring to indekser af de forskellige indlæg. Det ene indeks er opdelt i emner med stikord; det andet efter sværhedsgrad. Det gør det lidt nemmere at finde frem til det oplæg, der passer en bedst i den givne situation.

Annette Wolter opfordrer alle, der arbejder eller vil lære at arbejde med kortene, at de fører en udførlig tarotdagbog - og skriver hvert enkelt oplæg ind. Det vil også være en god idé hver dag at trække et kort, skrive det ind i dagbogen, og om aftenen skrive hvad dagen bragte. På den måde lærer man hurtigt, hvad hver enkelt kort betyder for en selv. Jeg har brugt bogen og er selv nybegynder på området. Og jeg må sige, at jeg er imponeret over bogen - både opbygningen af den, men især indholdet. Annette Wolter har formået at samle en masse oplæg og gøre dem alle tilgængelige ved hendes gode beskrivelser af hvert enkelt oplæg.

Hvert oplæg indeholder 5 underpunkter og er mærket med stjerner fra 1 til 4 for at markere sværhedsgraden:
Anvendelsesområde
- Hvad skal defineres/foretages inden oplægget
- Overskrift til oplægget ( til dagbogen)
- Hvad svarer kortene på
- Sådan lægges kortene op (diagram)


Bogen kommer vidt omkring, og kan bruges i stort set alle livssituationer. Der findes oplæg, som er nemme og hurtige, og oplæg som er noget sværere, men til gengæld også mere omfattende. Jeg synes, at den giver kortene den ekstra dimension, som jeg har savnet i andre bøger, hvor der nok har været tydninger af hvert enkelt kort, men oplæggene har ofte været for generelle til, at jeg kunne forholde mig til dem. Det retter denne bog op på med sine meget specifikke oplæg. Så absolut en god investering, hvis man ønsker at arbejde mere med tarotkortene og med sig selv.
Mia Andersen

 

Skrevet af Mia Andersen
Kilde Lysstrejfet

Tarotoplæg (6/2006)

Tarotoplaeg.jpg

Annette Wolter
Sphinx Forlag
174 sider, kr. 199
ISBN : 9788777592836